Cégünk a  Real-Med  Kft. 1994 óta végez háziorvosi és foglalkozás-egészségügyi alapellátási tevékenységet. 40 vállalkozás és két település lakosságának és önkormányzati intézményeinek   ellátását biztosítjuk , köztük legjelentősebbek  a Gyermelyi  Zrt  több mint 450 alkalmazottal , a Medicontur Kft Zsámbék, valamint a Rextra Kft Budapest. 2012-től magán szakrendelésekkel bővítettük tevékenységünket.

Szolgáltatásaink:
  • Háziorvosi alapellátás
  • Foglalkozás-egészségügyi alapellátás
  • Gyermekmagánorvosi rendelés (Gyermely és Szomor)
  • Kardiológiai és Ultrahang diagnosztikai magánrendelések (Szomor)
  • Urológiai magánrendelés (Budapest)
  • Betegszállítás (országos és nemzetközi)
  • Rendezvénybiztosítás

Részt vettünk a Zsámbéki Sürgősségi Betegellátó Központ létrehozásában ,ahol közös telephelyen működik az Országos Mentőszolgálat mentőállomása, valamint  8 település 25.000 lakosát ellátó központi orvosi ügyelet.

A kistelepüléseken élők esélyegyenlősége  az egészségügyi ellátás szempontjából nem megfelelő, sokszor 30-35 km –re lévő szakrendelők biztosítják a  betegek szakorvosi ellátását.

Az OEP  által finanszírozott szakrendelések korlátozott kapacitása miatt gyakran heteket, hónapokat  kell várni  egy szakvizsgálatra.

Olyan gyakori népbetegségek mint a szív-érrendszeri ,daganatos , urológiai vagy éppen  nőgyógyászati  betegségek  szűrővizsgálatai a falvakban élők számára nehezebben érhetők el. Amennyiben a betegek közelébe tudjuk hozni ezeket a szakrendeléseket, jelentős népegészségügyi  eredményeket lehetne elérni .

A szomori háziorvosi rendelő rekonstrukciója a közelmúltban valósult meg . Az épületen belüli bővítés lehetőséget adott egy olyan több szakmás  magán rendelőintézet  létrehozására, mely nem csak a két település  lakosait szolgálja ki, de a környező települések lakosai számára lehetőséget ad egy alternatív, korszerű szakorvosi ellátásra.

A Szent Kristóf Egészségügyi Központ  létrehozásakor az a cél vezérelt minket , hogy a térségben élők számára korszerű szakellátást nyújthassunk lehetőleg rövid várakozással.

A környező településeken közel 30.000  ember él, akik számára gyors ellátást biztosíthat egészségügyi központunk.A rendelő műszerparkjának bővítésével 2016 január 01-től ultrahang diagnosztikai és kardiológiai magánrendelést indítottunk.

A havi rendszerességgel működő szakrendelések alkalmasak nagy létszámú szűrővizsgálatok lebonyolítása mellett szakorvosi gondozás biztosítására is. 30 ezer lakos számára új lehetőséget tudunk biztosítani egészségük megőrzése érdekében.


Továbbra is itt működik a háziorvosi és foglalkozás–egészségügyi ellátás.

Szomor és Gyermely települések önkormányzatainak anyagi támogatása mellett 2018 január 01-től gyermek szakorvosi magánrendelést indítottunk mindkét háziorvosi rendelőnkben, így egy régóta  várt új ellátás valósult meg, javítva a gyermekek ellátását.

Betegszállítás, rendezvény biztosítás

A régió betegszállítási szolgáltatása sem megoldott.

Településeink a budapesti Szent János kórházhoz tartoznak. A betegek kórházi, szakrendelői beszállítása még többnyire megoldott, de a hazaszállítás már sokkal bizonytalanabb. Sok esetben a reggel Budapesten felvett betegek csak az esti órákban érnek haza. Hasonló a helyzet a környező települések esetében is. Egy regionális , 40-50 ezer lakos betegszállításának ellátását biztosítani képes szolgáltatást szeretnénk létrehozni, fejlesztéseinket 2017 őszén kezdtük el.

2018 január 01-től magán ülő betegszállító gépkocsi üzemeltetését indítottuk el a Szent Kristóf egészségügyi központ részeként. 2019.01.01-től fekvő betegek szállítását is biztosítjuk és működési engedélyünk birtokában kisebb maximum 1000 fő részvételével megtartott rendezvények egészségügyi biztosítását is vállalni tudjuk . Mivel régiónkban kistelepülések jellemzőek , az itt tartott rendezvények egészségügyi biztosításához szolgáltatásunk hiánypótlóként járulhat hozzá.
Fejlesztéseinket folytatva 2020 februárjában B típusú mentő gépkocsit szereztünk be mely alkalmas rendezvénybiztosítás mellett őrzött betegszállítás biztosítására is Ennek megvalósításával teljes körű alapellátást , a szakrendelések biztosításával a környezetünkben élők esélyegyenlőségének megteremtése mellett a betegszállítás fejlesztésével jelentős lépést tehetünk meg a régió egészségügyének korszerűvé tétele irányában.

Mindkét mentő gépkocsink jól felszerelt az Országos Mentőszolgálatnál rendszeresített B típusú mentő gépkocsi felszereléseit tartalmazza kiegészítve motoros szívóval , betegőrző monitorral.

Állomásunk 2019 október 01-től  az Országos Mentőszolgálat kötött megállapodás alapján  mentési pont is , ahol a betegszállítás a mentőszolgálat által működtetett mentéssel egy telephelyen elérhető, tovább javítva a vidéken élők esélyegyenlőségét.

Fejlesztéseinket folytatni fogjuk , hogy  minél teljesebb körű ellátást biztosíthassunk a hozzánk fordulók számára.


Dr. Kocsis Tamás

címzetes főorvos, intézményvezető

a magyar és francia orvosi kamara tagja

“…Bármely házba lépek is be, azért megyek oda, hogy hasznára legyek a betegeknek,…. Ha teljesítem és nem szegem meg eskümet, adassék meg nekem, hogy örömömet lelhessem életemben és hivatásomban…”
(részlet a hippokratészi eskü szövegéből)

Rendelők


2822 Szomor, Arany János u.1.

2821 Gyermely, Bajnai u.1.

2821 Gyermely Petőfi tér 5.

2072 Zsámbék, Herceghalmi út 1.

1111 Budapest, Budafoki út. 59.