Gyermekorvos betegtájékoztató

Tisztelt Betegeim!

Településeinken régóta megoldatlan volt a gyermekek szakorvosi ellátása.

A két településen  élő gyermekek száma nem tette lehetővé önálló gyermekorvosi praxis létrehozását. Ugyanakkor jogos igényként vetődött fel a szakorvosi ellátás helyben történő biztosítása. 2015-től az iskolaorvosi feladatokat Dr.Paulovics Klára látja el , így sokan ismerik már a szülők közül is. 2017 novembertől a nyugdíjba vonuló Dr.Galambos Ildikó helyét átvéve  Ő a  zsámbéki praxis gyermekorvosa, lehetővé vált egy szorosabb együttműködés létrehozása.

Bár csoport praxisban szerettük volna biztosítani a három település gyermekeinek ellátását, erre a jogszabályok nem adtak lehetőséget.

Gyermely és Szomor  települések önkormányzatainak anyagi támogatása mellett

2018 január 01-től gyermek szakorvosi magánrendelést indítunk mindkét háziorvosi rendelőnkben, így egy régóta  várt új ellátás valósulhat meg, javítva a gyermekek ellátását.

A rendelés heti 2×2 órában Gyermelyen és 2×2 órában  Szomoron  térítésmentes lesz a településeken élő valamennyi 14 alatti gyermek számára függetlenül attól, hogy TAJ kártyája melyik szolgáltatónál van leadva. Szintén térítésmentes lesz az ellátás a háziorvosi szolgálathoz tartozó valamennyi gyermek számára.

Területen kívülről érkezők a szolgáltatást térítési díj ellenében vehetik majd igénybe.

A Gyermely és Szomor településeken végzett szakrendelésre vonatkozó fontosabb szabályok:
  • A gyermelyi és szomori  rendelésen ellátja a rendelési időben hozzá forduló 14 év alatti gyermekeket, de területen betegellátást nem végez.
  • A vizsgálatok eredményéről minden esetben tájékoztatja – szükség esetén írásban is- a gyermek választott háziorvosát.
  • A gyermekorvos vállalja, hogy a szerződés ideje alatt Gyermely és Szomor településekről

Bejelentkezést a zsámbéki praxisba nem fogad el, a  gyermekek háziorvosi ellátását a Real-med Kft. háziorvosi szolgálat biztosítja, a gyermek magánrendelés a működtető keretein belül működik

A gyermekgyógyászati rendelés más településen lakó, nem a háziorvosi szolgálathoz tartozó gyermeket is  elláthat, de az 56/2000(XII.28.) EüM rendeletben szabályozott eseteken kívül,  tevékenysége  térítésköteles, melyet a Real-Med Kft. aktuális díjtételei szerint végez.

Amennyiben a beteg szakellátásra irányítása szükséges ezt beteg háziorvosával együttműködve  számára javaslattal élve végzi (kivéve sürgősségi betegellátás). Gyermekápolási táppénzbe vételi joga nincs.

Rendelési Idő:

Gyermely és Szomor településeken  gyermek szakorvosi magánrendelés időpontjai:


Gyermely

Kedd: 8:00 – 10:00

Csütörtök: 8:00 – 10:00


Szomor

Hétfő: 13:00 – 15:00

Csütörtök: 8:00 – 10:00


További kérdés esetén forduljanak hozzánk bizalommal.